Antreprenori locali. Cosmin Buzăianu, producătorul de ambalaje Electric din Focşani: Vom finaliza anul cu afaceri de 12 milioane de euro, vrem să investim într-o secţie de reciclare. Producătorul a adus angajaţi din Etiopia, Turcia şi India

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2022

Producătorul de ambalaje Electric din Focşani, deţinut de familia Buzăianu, va finaliza anul acesta cu afaceri de 12 milioane de euro, faţă de 9 milioane de euro anul anterior după ce şi-a crescut capacitatea de producţie, potrivit oficialilor companiei.

„Vom finaliza anul acesta cu afaceri de 12 milioane de euro, suntem pe creştere. Avem în plan să continuăm investiţiile. Vrem să investim într-o secţie de reciclare, să facem amestecuri de materiale“, a spus pentru ZF Cosmin Buzăianu, acţionar al companiei Electric Srl. Anul trecut, compania a investit 2,5 mil. euro în dublarea capacităţii de producţie pe toate tipurile de ambalaje şi a ajuns la capacitatea de-a procesa 1.200 de tone de ambalaje din plastic pe lună, de la 650 de tone cât avea anterior.

Electric deţine o fabrică în Focşani, în care 150 de angajaţi operează peste 30 de linii de producţie, în care realizează sticle, flacoane, capace, folie termocontractibilă, sacoşe, pungi sau saci din materiale biodegradabile, dar şi matriţe în oţel sau aluminiu, prototipuri 3D la dimensiuni reale sau scanări 3D. „Am adus din Etiopia şase angajaţi, doi colegi din India, doi din Turcia, forţa de muncă specializată, le-am construit şi apartamente“.