Retailerul român Dedeman pregăteşte deschiderea unui nou magazin la Bârlad, după ce a inaugurat unul la Braşov, săptămâna trecută, după investiţii de 19 milioane euro

Autor: Roxana Rosu 25.10.2022

Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a deschis la finele săptămânii trecute un magazin la Braşov, în urma unei investiţii de 19 milioane euro, aceasta fiind prima inaugurare din acest an.

Următorul magazin Dedeman care va fi deschis în acest an este la Bârlad.

Investiţia de la Braşov include valoarea de achiziţie a terenului de aproximativ 5 hectare, cheltuielile pentru lucrările de construcţie, rafturile, obiectele de mobilier şi materialele utilizate în amenajarea zonei comerciale, de birouri şi a zonei exterioare, utilajele şi echipamentele necesare desfăşurării activităţii, precum şi valoarea stocului de produse pregătite pentru deschidere.

Suprafaţa construită a noului magazin este de 17.700 mp, dintre care circa 3.000 mp sunt alocaţi serei.

“Primul magazin Dedeman din Braşov a fost inaugurat în anul 2010. De atunci şi până acum am crescut, am învăţat, am planificat, am aşezat magazine pe aproape întreaga hartă a ţării şi am aniversat cu mândrie 30 de ani de existenţă. De aceea, astăzi suntem pregătiţi să deschidem în acest oraş porţile unui nou magazin Dedeman care ne va permite să fim mai accesibili pentru toţi clienţii noştri din municipiul Braşov şi din localităţile vecine şi totodată să le oferim o experienţă optimă la cumpărături într-un magazin modern, spaţios şi prietenos cu mediul.”, a spus Dragoş Pavăl, preşedintele companiei Dedeman.

Magazinul are o centrală electrică fotovoltaică care, odată ce va fi pusă în funcţiune, va genera energie electrică destinată exclusiv autoconsumului prin intermediul panourilor solare montate pe acoperişul magazinului. Puterea totală instalată este de aproximativ 400 kWp.

Reţeaua Dedeman include 58 de magazine, 5 centre logistice, parc auto propriu, peste 60.000 de produse pentru casă şi grădină şi peste 12.800 de angajaţi.

Dedeman a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 10,03 miliarde de lei, fiind pentru prima oară când liderul pieţei de bricolaj din România sparge acest prag de două cifre, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.