Cristian Logofătu, Bittnet Group: Cred că piaţa de capital este singura soluţie sigură pentru a crea bogăţie în cadrul unei ţări

Autor: Alex Ciutacu 25.10.2022

Piaţa de capital este „singura soluţie sigură” prin care se poate genera valoare şi se poate crea prosperitate într-o ţară, a explicat Cristian Logofătu, membru în Consiliul de Administraţie al Bittnet Group, în conferinţa ZF Piaţa de capital 2022. 

„De-a lungul timpului am susţinut mesajul ăsta pentru antreprenori şi investitori, eu cred că piaţa de capital este singura soluţie sigură pentru a crea bogăţie în cadrul unei ţări. Ai investitori cu fonduri proprii, naţionale şi companii naţionale. Dacă te duci ca investitor să investeşti în companii listate în străinătate are logică din perspectiva diversificării riscului personal, dar pe cealaltă parte foloseşti banii proprii pentru a dezvolta economiile altor ţări”.

El este de părere că se poate crea o spirală în care toată lumea profită atunci când piaţa de capital este mai puternică, mai diversificată şi mai reprezentativă pentru economie.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului: