Ioan Gheorghiu, Amundi Asset Management: Ca să baţi această inflaţie, trebuie să investeşti în această perioadă

Autor: Răzvan Botea 25.10.2022

Este nevoie de investiţii pentru a combate inflaţia, este de părere Ioan Gheorghiu, Amundi Asset Management, deputy manager al Amundi Asset Management. Declaraţiile sale au fost făcute la conferinţa ZF Pieţe de Capital 2022.

„Ca să baţi această inflaţie, trebuie să investeşti în această perioadă. Cine nu va investi, într-un fel sau altul, nu vorbim neapărat de burse, vorbim de investiţii în active, va fi clar de partea pierzătorilor”, a spus el.

ZF organizează marţi, 25 octombrie, conferinţa ZF Piaţa de Capital Bursa de la Bucureşti, oportunităţile de creştere care se deschid după trecerea crizei.

Ce a mai spus Ioan Gheorghiu la ZF Pieţe de Capital 2022:

Din păcate, ce se vede în datele din economie nu se transmite în pieţe. Personal, nu cred că acum este minimul pieţei. Avem o opinie la Amundi că s-ar putea să fie minimul pieţei emergente, în special în China.

Ca să baţi această inflaţie, trebuie să investeşti în această perioadă. Cine nu va investi, într-un fel sau altul, nu vorbim neapărat de burse, vorbim de investiţii în active, va fi clar de partea pierzătorilor. 

80% din activele clienţilor noştri dinainte de Covid erau investiţi în acţiuni. Profilul clientului este diferit. Ne-a ajutat foarte mult profilul clientului. Avem investitori care au început să investească în fondurile de acţiuni acum cinci ani şi încă mai au jumătate din bani pentru a investi.

Nu ne dăm seama dacă vor mai scădea pieţele. Probabil că în obligaţiuni, dacă nu mai avem puseuri de inflaţie, suntem la maxim de yielduri. Credem că va urma în următoarele 6 luni-1 an una dintre cele mai bune perioade de investiţie pentru următorii 10 ani. Nu contează preţul, că e mai ieftin cu 10-20% acum peste 5 ani nu mai contează cum ai cumpărat astăzi. Important este să îţi dublezi banii în acţiuni, sau să faci 30-40% în bonduri.