O agenţie de turism din Capitală a fost închisă de Protecţia Consumatorilor, după nereguli repetate constant

Ziarul Financiar 25.10.2022

O agenţie de turism din Capitală a fost închisă pentru şase luni, pentru nereguli repetate constatate de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). 

Potrivit ANPC, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a închis, marţi, pentru o perioadă de 6 luni, o agenţie de turism din CApitală.

„După 4 acţiuni de control desfăşurate în ultimele 6 luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancţionat cu 51.000 lei, amenzi, şi dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea, repetată a prevederilor acesteia. Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenţia de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unităţii”, transmite ANPC.

Decizie de închidere a fost adusă la cunoştinţa consumatorilor inclusiv la locaţia agenţiei, unde a fost afişată, sub antetul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.