Noul premier al Italiei Giorgia Meloni a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz despre opţiunile de reducere a preţurilor la energie la nivelul UE

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 28.10.2022

Noul premier italian, Giorgia Meloni, a discutat vineri, prin telefon, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, liderul de la Roma evidenţiind importanţa acţiunilor comune la nivelul Uniunii Europene pentru stabilizarea pieţei energiei şi reducerea tarifelor.

Potrivit Guvernului italian, discuţia a vizat relaţiile bilaterale, opţiunile europene pentru depăşirea crizei energiei, soluţii pentru gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari şi acţiuni pentru relansarea economiei.

"Premierul Meloni a reafirmat importanţa acţiunilor la nivel european şi urgenţa aplicării unor măsuri concrete de reducere a preţurilor" la energie, a transmis Guvernul de la Roma, potrivit agenţiei ANSA.

Cancelarul Olaf Scholz a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru obţinerea mandatului de prim-ministru al Italiei. "Cancelarul şi premierul Italiei au avut schimburi de idei despre războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei şi despre teme de actualitate din relaţiile bilaterale şi europene. Ambii lideri au exprimat interesul de a colabora eficent şi de a intensifica parteneriatul în cadrul Uniunii Europene, Alianţei Nord-Atlantice şi Grupului G7", a comunicat Guvernul de la Berlin.