Business MAGAZIN. Cum a ajuns Bogdan Iordache să fie unul dintre cei mai importanţi investitori în IT din România, care acum, prin fondul Underline Ventures, să încerce să descopere noile startup-uri de succes din IT

Autor: Ioana Matei 30.10.2022

Pentru Bogdan Iordache, povestea şi experienţa sunt esenţiale: atât atunci când îşi alege muzica preferată, cât şi start-up-urile în care să investească. Ritmul celor două direcţii este însă uşor diferit.

„Îmi place să caut acel element de autenticitate pe care o formaţie bună îl are, ceea ce se aseamănă cu a identifica un start-up cu potenţial –  ambele au propria poveste şi experienţă”, răspunde Bogdan Iordache, referindu-se la felul în care cele două activităţi în jurul cărora şi-a construit viaţa se îmbină. Pe prima dintre acestea – muzica - a descoperit-o în copilărie: „Încă de când eram copil obişnuiam să ascult multă muzică, am avut pick-up şi magnetofon.

Acum ascult post-punk şi new wave. Îmi place să descopăr formaţii noi”. Pasiunea pentru tehnologie şi start-up-uri a venit după un şir de experienţe şi întâlniri ce l-au adus în punctul de a construi fondul de investiţii cu capital de risc Underline Ventures, dedicate start-up-urilor din regiunea Europei Centrale şi de Est – un start-up „cu ambiţii globale”, aşa cum spune el. A absolvit computer science (informatică), secţia dedicată inteligenţei artificiale, atunci când la Politehnică nu devenise „cool” acea secţie.

A înfiinţat primele companii chiar după facultate: „Una care nu a funcţionat şi apoi una care a funcţionat Conectoo, de unde am făcut exit.” Potrivit ZF, Conectoo era o platformă de marketing prin e-mail fondată de el în 2008 şi vândută ulterior către o companie controlată de eMAG. Apoi a intrat în lumea investiţiilor, prin 3TS Capital Partners şi Gecad Ventures. În paralel, din 2010, a fondat How to Web, care a devenit una dintre conferinţele dedicate start-up-urilor şi inovaţiei din Europa.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN