Un salariu pe zi. Un business intelligence specialist câştigă între 1.100 şi 2.000 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 05.11.2022

Un angajat pe poziţia de business intelligence specialist are un salariu care variază, în medie, între 1.100 şi 2.000 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Principala responsabilitate a unui business intelligence specialist constă în analizarea datelor unei companii, pentru a putea oferi soluţii astfel încât să îmbunătăţească gradul de profitabilitate al acesteia. Conform anunţurilor active acum pe platformă, un business intelligence specialist trebuie să fie o persoană care este familiarizată cu utilizarea bazelor de date relaţionale, SQL sau a unui limbaj de programare şi de asemenea are expertiză tehnică privind modelele de date şi dezvoltarea designului bazei de date. Cunoaşterea unei limbi străine, la nivel avansat este un must pentru acest rol, cea mai des întâlnită fiind limba engleză. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti şi Cluj, iar jobul permite desfăşurarea activităţii de la distanţă, iar oferta salarială medie porneşte de la 1.100 de euro şi poate ajunge până la 2.000 de euro pe lună“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonus de performanţă, cursuri dezvoltare profesională, abonament servicii medicale clinică privată şi prime de sărbători.

În prezent, 746 de posturi vacante pentru poziţia de business intelligence specialist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, în regim de muncă remote şi în Cluj.