Spitalul Sanador a inaugurat primul bloc operator complet digitalizat după o investiţie de 6 milioane de euro

Autor: Georgiana Mihalache 01.11.2022

Spitalul Clinic Sanador, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de sănătate, deţinut de familia Andronescu, a deschis primul bloc operator complet digitalizat, cu două săli de operaţie, şi prima sală hibridă mobilă, o premieră pentru România, după o investiţie totală de 6 milioane de euro.

„Inaugurăm astăzi cel mai avansat bloc operator dintr-un spital din România, complet digitalizat, care beneficiază de cele mai avansate echipamente şi tehnologii disponibile în prezent în lume, toate integrate pentru a face posibile cele mai performante intervenţii chirurgicale, în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi. Am creat prima sală hibridă mobilă din România pentru a susţine desfăşurarea unor intervenţii complexe de chirurgie cardiacă”, a spus Dr. Doris Andronescu, director general al Sanador.

Cele două săli de operaţie nou deschise sunt dotate cu monitoare mobile de mari dimensiuni, pe care chirurgii pot cere să fie proiectate sau informaţii din dosarul pacientului care să îi ajute în actul medical. Odată cu deschiderea noului bloc operator, numărul sălilor de operaţie din cadrul Sanador ajunge la 12, iar în spital sunt în prezent 49 de paturi de terapie intensivă. Planurile Sanador urmăresc însă o integrare digitală completă a întregului bloc operator existent în spital, proiect care este în desfăşurare.

În cadrul investiţiei, Sanador a adus şi angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, cel mai avansat model de braţ C mobil disponibil la acest moment în lume, care permite efectuarea unor intervenţii hibride complexe cu echipe chirurgicale extinse. Intervenţiile hibride presupun realizarea unor intervenţii de chirurgie cardiacă şi a unor proceduri de cardiologie intervenţională la acelaşi pacient, de aceeaşi echipă operatorie, în acelaşi timp operator, ceea ce aduce beneficii pacientului.

În secţia de terapie intensivă cardiovasculară există, de asemenea, şi un dispozitiv de oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO), aşa-numitul „plămân artificial”.

Înfiinţat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deţinând cel mai mare spital clinic privat din ţară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale şi puncte de recoltare, radiologie şi imagistică medicală de înaltă performanţă, situate în Bucureşti.