Mărirea şi decăderea La Plăcinte. Lanţul de restaurante originar din Chişinău mai operează doar patru unităţi, de trei ori mai puţine decât în anii de glorie
♦ Astăzi, toate localurile operate sub brandul La Plăcinte sunt amplasate în Bucureşti ♦ Anterior, au fost funcţionale unităţi şi în provincie, în oraşe precum Sibiu, Iaşi, Braşov sau Ploieşti.
Lanţul de restaurante La Plăcinte, intrat pe piaţa locală în toamna lui 2013, mai operează astăzi doar patru unităţi, toate în Bucureşti. În cel mai bun moment pentru business, în perioada 2016-2017, reţeaua număra de trei ori mai multe localuri.
Businessul originar din Republica Moldova, ţară unde astăzi funcţionează opt restaurante sub acelaşi brand - La Plăcinte -, conform site-ului propriu, a venit pe plan local acum aproape un deceniu. În primii ani, compania s-a extins accelerat atât pe piaţa din Bucureşti, cât şi în alte oraşe mari din ţară, mizând pe un model mixt de dezvoltare - deschideri proprii şi franciză. Mai mult, încurajaţi de rezultatele primului concept, La Plăcinte, oficialii businessului au adus în România şi un al doilea brand - Andy’s Pizza, şi acesta originar tot de peste Prut. Dacă în Republica Moldova sunt funcţionale peste 20 astfel de unităţi, în România conceptul nu a prins, aşa că singurul local a fost închis şi înlocuit tot cu La Plăcinte. Între timp însă, şi acesta a tras obloanele, astfel că spaţiul din centrul Capitalei - de la intrarea în centrul istoric - stă astăzi gol.