INSIA, reţea de brokeri de asigurări şi credite de consum care face parte din Marsh, a fost preluată de grupul Unilink în proporţie de 80%. Totodată, Unilink a majorat capitalul Safety Broker cu 1 mil. euro, pentru noi achiziţii în România şi Moldova

Autor: Mircea Nica 02.11.2022

INSIA, reţea de brokeri de asigurări şi credite de consum care face parte din Marsh, aparţine acum în proporţie de 80% grupului Unilink, completându-şi reţeaua de distribuţie de asigurări din Europa Centrală şi de Est, după ce în urmă cu puţin timp a achiziţionat şi cel mai mare broker de asigurări din România, Safety Broker, potrivit informaţiilor transmise de companie. 

“Împreună cu companiile din grup care operează în Polonia, România, Republica Moldova şi Bulgaria, vom construi cel mai puternic jucător din CEE, oferind cele mai bune servicii clienţilor şi partenerilor şi cea mai profesionistă colaborare cu companiile de asigurări. Începând cu anul 2023, Unilink aspiră să se extindă în Europa de Vest, ca parte a ambiţiei sale pe termen lung de a deveni lider în distribuţia de asigurări în Europa“, a declarat Igor Rusinowski, preşedintele Consiliului de Administraţie al Unilink. 

Pe lângă achiziţia INSIA, Unilik a majorat capitalul social al Safety Broker cu 1 mil. euro, planul fiind de a direcţiona aceştib ani pentru viitoare achiziţii în piaţa din România şi Republica Moldova. 

Prin intrarea pe pieţele cehă şi slovacă cu INSIA, Unilink implementează în mod consecvent planul care vizează construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din regiunea Europei Centrale şi de Est. Filozofia Unilink în construirea grupului în Europa Centrală şi de Est este de a coopera cu fondatorii companiilor respective, deoarece aceştia cunosc cel mai bine pieţele locale şi îşi păstrează mentalitatea antreprenorială. Prin urmare, Ivan äpirakus va rămâne acţionar minoritar al INSIA şi va continua să fie dairectorul general al companiei. 

INSIA este una dintre cele mai mari reţele de brokeri de asigurări şi credite de consum care operează în Cehia, Slovacia şi România, deservind aproape 500 de clienţi cu 1.300 de parteneri în 450 de birouri. Valoarea totală a primelor de asigurare gestionate este de circa 145 mil. euro până la sfârşitul anului 2022.