VIDEO. Orange Educational Program, proiectul pentru crearea de specialişti în telecomunicaţii, a ajuns la peste 1200 absolvenţi, de la lansarea din 1997, din care 500 au făcut stagii de internship în cadrul Orange România. Ce le-au spus studenţilor liderii Orange, Nokia, Ericsson, ZTE şi Mavenir

Autori: Roxana Rosu , Adrian Seceleanu 02.11.2022

Orange Educational Program, proiectul educaţional pentru crearea de specialişti în telecomunicaţii, a ajuns la un total de peste 1200 absolvenţi, de la lansarea din 1997 până în prezent, din care 500 au făcut stagii de internship în cadrul Orange România, iar 165 au ales să-şi realizeze lucrările de licenţă în cadrul companiei.

Investiţiile realizate de Orange în program se ridică la aproape 1 milion de euro, suma fiind reprezentată de burse oferite studenţilor, dotarea laboratoarelor de curs şi instalarea serviciului de wi-fi, ce oferă internet gratuit pentru studenţi în toate sălile de curs şi bibliotecă.

„Ne mândrim cu tradiţia responsabilităţii sociale pe care am iniţiat-o acum 25 de ani prin Orange Educational Program şi suntem recunoscători partenerilor noştri pentru că au ales să ni se alăture în formarea viitorilor specialişti în domeniul telecomunicaţiilor. Orange Educational Program este unul dintre programele de referinţă public-privat în domeniul educaţiei, care oferă studenţilor cadrul pentru cercetare şi inovare, posibilitatea de a interacţiona cu cele mai noi tehnologii, de a lucra alături de mentorii Orange şi de a-şi transpune în practică proiectele educaţionale. La absolvirea programului, studenţii au competenţe şi abilităţi în plus pentru integrarea pe piaţa muncii şi chiar şansa de obţine un loc mult mai bine plătit ca urmare a experienţei câştigate. Ne bucurăm că Orange este atât mediul de transpunere în practică a inovaţiilor acestor tineri, cât şi prima lor interacţiune cu un angajator”, a declarat Marius Maican, Chief Technology Officer, Orange România.