Allianz-Ţiriac şi UniCredit Bank lansează o asigurare de viaţă cu investiţii, în lei şi euro şi maturitate flexibilă

Autor: Roxana Rosu 02.11.2022

Allianz-Ţiriac şi UniCredit lansează o asigurare de viaţă cu o componentă de investiţii, Start Invest,  cu prime eşalonate denominate în lei sau euro şi perioadă de maturitate flexibilă. 

Primele pot fi eşalonate lunar, trimestrial, semestrial şi anual, iar clienţii pot opta pentru continuarea investiţiei după maturitatea contractului pentru o perioadă de până la trei ani. Clienţii UniCredit care cumpără această asigurare au posibilitatea de a investi prima de bază sau prime de investiţie suplimentare, în trei programe cu clase de risc diferite - scăzută, scăzută spre medie şi medie + gestionate de Allianz-Ţiriac, pentru investiţiile în lei, respectiv de Amundi, pentru investiţiile în euro. 

În funcţie de clasa de risc, cele trei programe includ investiţii în acţiuni, obligaţiuni, titluri sau depozite de pe piaţa monetară şi piaţa de capital. Contractul se poate încheia pe o perioadă de minimum 10 ani. Prin Start Invest poate fi asigurată orice persoană cu vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani la data semnării cererii de asigurare iar contractantul asigurării poate fi orice persoană cu vârsta peste 18 ani. 

„Start Invest este răspunsul nostru la întrebările şi îngrijorările care ne frământă pe toţi: cum putem să ne asigurăm viitorul şi să îi protejăm pe cei dragi, cum economisim şi investim controlat, mai ales în actualele condiţii volatile din piaţa investiţiilor? În cadrul parteneriatului strategic derulat împreună cu UniCredit, am creat un produs personalizat care adresează noile nevoi din contextul actual. Am combinat experienţa noastră de peste 20 de ani în crearea de produse de asigurare de viaţă cu componentă investiţională, cu experienţa UniCredit în vânzarea de produse de economisire şi investiţii“, spune Codruţa Furtună, director vânzări şi distribuţie la Allianz-Ţiriac Asigurări.