Nici Guvernul nu primeşte facturile de energie la timp. Câtă energie s-a economisit în ultimele opt luni la Palatul Victoria

Ziarul Financiar 02.11.2022

Există încă un decalaj în ceea ce priveşte emiterea facturilor de energie electrică chiar şi la Palatul Victoria, unde ultima factură emisă este cea pentru luna august, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Fiind în luna noiembrie deja, v-am spus că (ultima factură-n.r.) vizează luna august, deci există încă un decalaj. Există acumulate nu doar în cazul Palatului Victoria, ci şi în alte cazuri, chiar şi în cazul unor gospodării, întârzieri în privinţa eliberării unor facturi”, a spus Dan Cărbunaru.

Acesta a prezentat şi economiile de energie electrică realizate de Palatul Victoria în acest an.

„În privinţa Palatului Victoria, au fost reduceri semnificative, cel puţin potrivit facturilor care au venit până acum, şi mă refer la cele care acoperă inclusiv luna august. Există economii pentru aceste opt luni ale anului, pentru care există facturi emise şi care au ajuns la sediu, de aproximativ 200.000 de kilowaţi-oră. Asta înseamnă că în medie au existat între 7.000 şi chiar aproape 50.000 de kilowaţi mai puţin faţă de lunile corespondente ale anului trecut”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta susţine că valoarea facturilor s-a menţinut în unele luni la valori apropiate de cea din anii anteriori.

„Ceea ce premierul a cerut, s-a întâmplat, economisirea de energie la nivelul Guvernului este o realitate”, a adăugat Dan Cărbunaru.