Business sportiv. Piteştiul va avea un nou stadion, iar investiţia se ridică la 416 milioane lei. Primăria Piteşti: „Necesitatea şi oportunitatea construirii unui nou stadion derivă din punctele slabe pe care le are stadionul existent“

Autor: Miruna Diaconu 04.11.2022

Piteştiul va avea un nou stadion, iar valoarea investiţiei se ridică la 416 milioane lei. Nevoia unui nou stadion în Piteşti a venit ca urmare a faptului că actual stadion are costuri de întreţinere foarte mari şi nu mai îndeplineşte condiţiile UEFA, conform reprezentanţilor Primăriei Piteşti.

„Necesitatea şi oportunitatea construirii unui nou stadion derivă din punctele slabe pe care le are stadioul existent, cu privire la costuri ridicate de întreţinere, infrastructură deteriorată, rambleul general, precum şi nocturna existentă au depăşit de mult durata de viaţă a unei construcţii şi cu siguranţă din punct de vedere funcţional, stadionul existent cu adăugiri şi modificări în timp nu respectă prevederile actuale de omologare ale unui stadion UEFA 4“, spun reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Actualul stadion nu are tribunele acoperite, vizibilitatea terenului de joc din tribune este neconformă, starea stadionului la acest moment nefiind eligibilă pentru orice standard UEFA.

Mai mult, actualul stadion nu are nicio zonă intermediară între media şi echipele de fotbal, aceasta fiind una dintre cerinţele UEFA.

„În acest sens, s-a luat decizia construirii unui nou stadion în municipiul Piteşti, Str. Nicolae Dobrin, numărul 10, care să fie omologat conform criteriilor UEFA - categorie 4, pe care să se poată juca meciuri de campionat naţional - Liga I şi meciuri internaţionale“, mai spun reprezentanţii primăriei.

Noul stadion urmează să aibă 15.000 de locuri, panouri solare, staţii de încărcare pentru maşinile electrice, spaţii comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncţională pentru celelalte secţii sportive ale clubului şi în jur de 550 de locuri de parcare.

Finanţarea proiectului va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii, însă nu se ştie exact când vor începe lucrările.

„Estimarea demarării lucrărilor de construcţii se va realiza după obţinerea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici şi contractării lucrărilor de proiectare şi execuţie de către CNI. Finalizarea proiectului de poate estima după contractarea lucrărilor de proiectare şi execuţie de către CNI“, precizează reprezentanţii Primăriei Piteşti.

În ceea ce priveşte infrastructura sportiva, Bucureştiul are cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din ţară, având totodată şi unele dintre cele mai scumpe stadioane construite în ultimii 11 ani în România. Arena Naţională, stadionul Steaua şi Rapid-Giuleşti reprezintă cele mai mari investiţii în stadioane. Cu toate acestea, încep să apară din ce în ce mai multe proiecte de infrastructură sportivă mare şi în afara Capitalei.