Antreprenori locali. Fabrica Barleta din Bacău, ce produce pungi, saci şi sacoşe din hârtie, la final cu investiţia de 5 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie şi în depozit. Anul trecut fabrica a depăşit pragul de 20 de mil. euro afaceri, plus 11%

Autor: Mirabela Tiron 07.11.2022

Fabrica Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru mari lanţuri de super­marketuri, reţele de fast food sau pro­ducători de pani­ficaţie, cu afa­ceri de 20,6 mil. euro, a ajuns la final cu investiţia de 5 milioane de euro în dezvoltarea capacităţii de producţie şi a depozitului. Fabrica a făcut investiţii în extinderea capacităţii de producţie, prin trei linii noi de producţie, pentru saci, sacoşe şi pungi pentru patiserie şi farmacie.

„Finalizăm investiţia de 5 mil. euro în depozit şi cele trei utilaje noi. Anul acesta vom finaliza cu o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, am crescut la export. În prezent 50% reprezintă exportul, în Franţa, Suedia,Polonia şi alte ţări“, a declarat pentru ZF Florin Adrian Dimofte, manager pe strategii şi dez­voltare al Barleta.

El este unul dintre acţionarii com­paniei, cu un pachet de 22,5%, alături de Leontin Podoiu, Adrian Horaţiu Damşa, Gigel Farcaş, restul acţiunilor fiind deţinute de Gheorghe Enache, Constantin Boboc, Dorian Rafiroiu, po­trivit ulti­melor date dis­po­nibile. Barleta vinde pungi, saci şi sacoşe din hârtie către super­marketuri şi hi­permarketuri dar şi către com­pa­niile din industria de morărit şi pa­ni­ficaţie, farma sau fast food, având clienţi firme precum Carrefour, KFC sau Pambac, potrivit ultimelor date. În cadrul fabricii din Bacău se produc şi pungi mici de hârtie pentru far­ma­cii, pentru ambalarea me­dica­men­telor, pungi pentru panificaţie, bru­tărie şi simigerie dar şi alte tipuri de pungi.