Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab caută 195 de oameni pentru fabrica din Târgu Mureş

Autor: Laurentiu Cotu 07.11.2022

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), societate aflată în reorganizare judiciară, are disponibile în prezent 195 de locuri de muncă, cele mai multe joburi fiind pentru operatori montaj linii automate (186), dar şi pentru stivuitorişti (5) sau distribuitori materiale şi scule (4), potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş.

Romcab a raportat pentru primul semestru din acest an venituri operaţionale de 1,12 miliarde lei, mai mult cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii vânzărilor de produse finite cu 34%. În primul semestru din 2021, compania a avut un profit net de 13 mil. lei. Rezultatul operaţional a consemnat o pierdere de 79,5 mil. lei, în principal pe seama creşterilor preţurilor la materiile prime necesare în procesul de producţie, ceea ce a înseamnat un cost de producţie mult mai ridicat. În primele 6 luni ale anului, Romcab a semnat contracte pentru vânzări de peste 40 milioane de lei cu o serie de parteneri externi, respectiv companiile germane Klaus Faber şi Witthinrich Gmbh, slovenii de la Zikas şi compania Verex. La începutul lunii septembrie a acestui an, producătorul de cabluri Romcab a anunţat la Bursa de la Bucureşti că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a cerut falimentul.

Compania are o valoare de piaţă de 41,6 milioane de lei, iar acţionarul majoritar este firma Sadalbari Târgu Mureş, conform datelor BVB. Potrivit datelor Confidas.ro, Sadalbari SRL este controlată în proporţie de 91,81% de Motoplus Paneuro SRL, companie controlată la rândul ei în proporţie de 99,73% de Adela-Ioana Albu, în timp ce Amberyce Limited deţine 6,36% din acţiuni, iar Zoltan Prosszer are 1,81%.