​Centrul balnear din Borsec se deschide după mai bine de un deceniu. Investiţia se ridică la 9 mil. euro

Autor: Miruna Diaconu 08.11.2022

După mai bine de un deceniu, centrul balnear din staţiunea Borsec se deschide pe 15 decembrie. Investiţia totală în centru se ridică la 9 milioane euro, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Harghita.

Centrul balnear cuprinde un centru spa şi o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii. Centrul va dispune de o zonă de spa care va include piscine interioase şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună, saună cu aburi, iar zona balneo va avea fiserve posibilităţi de tratament, precum împachetări cu nămol, masaje sau terapii cu apă minerală caldă şi rece.

„Nu puteam să vorbim despre relansarea turismului fără a reporni tratamentul balnear. De aceea am decis că vom fi o primărie care va investi în turism. Am construit pârtie de schi, pistă de bob de vară şi alte facilităţi, şi am reuşit să realizăm unul dintre cele mai frumoase centre wellness şi de tratament din ţară”, a spus primarul oraşului Borsec, Mik József.

Construcţia centrului spa şi balneo a început în 2011, iar cea mai mare parte a finanţării a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, ccare a alocat 13,5 mil. lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, orice finanţare de la bugetul de stat a fost sistată, iar autorităţile locale au fost nevoite să caute soluţii pentru a duce mai departe investiţia. Astfel, în 2016, a fost contractat un credit bancar de 13 mil. lei, la care au fost adăugate fondurile primite din partea Minsiterului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local.​​