Surpriză. Cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, intră în afacerea momentului din România, energia verde, alături de puternici oameni de afaceri din Cluj. Planurile sunt de 150 mil. euro

Autori: Roxana Petrescu , Cristina Bellu 12.11.2022

DTEK Renewables International, companie deţinută de Rinat Ahmetov, a devenit partenerul Finas Group, companie clujeană care operează şi pe piaţa de energie verde, intenţia celor două entităţi fiind de a dezvolta pe termen mediu proiecte regenerabile de 150 de miloane de euro, au anunţat cele două părţi.

Potrivit informaţiilor furnizate la solicitarea ZF, din toate business-urile pe care le administrează, Finas Group a obţinut anul trecut venituri de peste 11 milioane de euro şi un profit operaţional de 3,7 milioane de euro. Compania este activă în zona de agricultură şi HoReCa prin Crama La Salina şi  restaurantul-pensiune Sarea-n bucate, imobiliare şi energie.

În Crama La Salina, de exemplu, parteneri de afaceri sunt Simion Mureşan, acţionar şi în cadrul constructorului de infrastructură de telecomunicaţii Electrogrup, dar şi în alte businessuri, şi Claudiu Şugar, care ocupă funcţia de CEO al Finas Group.