Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, cumpără FTX – unul dintre cei mari rivali ai gigantului chinez. FTT – tokenul celor de la FTX se prăbuşeşte cu 90% în doar 24 h. BTC, minus 17%

Autor: Robert Manea 08.11.2022

Binance, cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din lume, anunţă că a semnat o scrisoare de intenţie privind preluarea FTX, unul dintre marii rivali ai gigantului chinez, scrie Reuters.

Posibil cea mai mare tranzacţie din spaţiul de criptomonede vine în urma unei crize grave de lichiditate care a afectat exchange-ul FTX, condus de americanul Sam Bankman-Fried.

CEO-ul FTX a anunţat pe Twitter că echange-ul va fi preluat de către Binance, valoarea tranzacţiei fiind neprecizată. La scurt timp, Changpeng Zhao - şeful Binance, vine cu confirmarea.

Changpeng Zhao a anunţat  că va vinde toată rezerva de FTT a exchange-ului Binance în următoarele luni, rezerva în valoare de 529 milioane de dolari.

În urma informaţiilor apărute pe piaţă, FTT - moneda celor de la FTX, a scăzut astăzi cu 90% atingând un minim de 2,5 dolari.

Această scădere a afectat şi bitcoin, înregistrând un nou minim de 17.114 de dolari pe parcusul zilei astăzi.