Răzvan Prelipcean, Naturleg: Investiţiile în irigaţii ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru orice fermier, iar un alt aspect important pe partea de investiţii este transformarea digitală a fermei

Autor: Ramona Cornea 10.11.2022

„Al treilea aspect investiţional important este parte de condiţionare: partea de silozuri, care sunt deosebit de importante pentru fermieri, precum şi de depozite în condiţii controlate pentru legume, la pregătirea pentru prin vânzare. Nu în ultimul rând, vorbim despre procesare, care adaugă un plus de valoare.”

Investiţiile în irigaţii ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru orice fermier, este de părere Răzvan Prelipcean, cofondator al fermei Naturleg, care cultivă 400 de hectare cu cereale şi legume în judeţul Ialomiţa.

„Referitor la aspectul investiţiilor, cred că prima investiţie care ar trebui făcută de fermieri este pe zona de irigaţii, dacă nu au deja. Degeaba ai utilaje sofisticate, dacă atunci când ai nevoie de apă nu o ai. Investiţiile în irigaţii ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru orice fermier. Dacă un tractor sau o combină le poţi contracta pe piaţă, când vine vorba de irigaţii sunt slabe şanse să găseşti ceva. Investiţia în irigaţii îţi oferă certitudinea că vei obţine producţie în vremuri cum a fost 2020 şi cum se previzionează a fi anul acesta, adică vremuri extrem de secetoase”, a declarat el în cadrul videoconferinţei ZF & BRD. „Finanţarea agriculturii, blocstart: încotro se îndreaptă investiţiile?”