ZF LIVE. Tamaş Vincze, CEO al grupului East din Cluj: Anul acesta ajungem la o cifră de afaceri consolidată de 200 mil. euro, iar trei sferturi reprezintă comerţul cu cereale

Autor: Florentina Niţu 11.11.2022

♦ Grupul East din judeţul Cluj este deţinut de mai mulţi antreprenori români şi maghiari ♦ Acesta este format din cinci companii care se ocupă cu tradingul de cereale, servicii de depozitare, distribuţia de inputuri şi producţia de furaje, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 750 mil. lei (circa 150 mil. euro) ♦ Cifra de afaceri a grupului a crescut de aproape 30 de ori în zece ani, de la 7 mil. euro la 200 mil. euro în acest an.

Grupul East din judeţul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 200 de milioane de euro, în pofida anului agricol mar­cat de secetă, pentru că preţurile cerea­lelor au fost duble faţă de acum doi, trei ani, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, potrivit lui Tamaş Vincze, CEO al grupului East. El a fost prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Anul acesta ajungem la o cifră de afa­ceri consolidată de aproximativ 200 milioane de euro cu 91 de angajaţi şi trei sferturi din cifra de afaceri o reprezintă comerţul cu cereale. Când am venit eu la East (cu zece ani în urmă - n. red.) aveam o cifră de afaceri de 7 milioane de euro (creşterea a fost de aproape 30 de ori într-un deceniu - n. red.). Am crescut pentru că avem management tânăr şi foarte motivat şi a evoluat mult agricultura României“, a spus Tamaş Vincze, CEO al grupului East, la emisiunea ZF Live.

Grupul East este format din cinci compa­nii, cea mai mare fiind East Grain, care se ocu­pă de comerţul de cereale, plante olea­ginoase, materii prime furaje şi îngrăşăminte. Celelalte companii sunt East Cargolog (acti­vităţi de logistică), East Silodep (depozitări şi prestări servicii pentru fermieri - depozitare, curăţare, condiţionare marfă), East Grain Hungary (subsidiara din Ungaria, care se ocupă preponderent de comerţul cu cereale) şi East Agro Input (deţinută în co-proprie­tate cu firma Agroleg Varo, care se ocupă cu distribuţia de inputuri agricole).