Brokerii de asigurări au consemnat creşteri de peste 70% pe zona RCA în S1/2022. Safety Broker conduce clasamentul, urmat de Destine Broker şi Inter Broker cu aproape o dublare a intermedierilor. Volumul primelor brute intermediate pe zona RCA de companiile de brokeraj a ajuns la peste 4 mld. lei în prime jumătate a anului 2022, cu 90% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut

Autor: Mircea Nica 11.11.2022

Singura schimbare în top 10 cele mai mari companii de brokeraj pe zona asigurărilor RCA este la finalul clasamentului, unde Maxygo Broker a urcat o poziţie, în timp ce Marsh Broker a ajuns pe locul 10.

Safety Broker, cea mai mare com­panie de brokeraj în asi­gu­rări, con­duce clasamentul pe zona asi­gu­rărilor RCA cu un volum al pri­­melor intermediate de 444,7 mil. lei în primul semestru (S1) 2022, cu 88,1% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în S1/2022.

Poziţia a doua a topului este completat de Destine Broker cu un volum al inter­medierilor de 398,5 mil. lei, însemnând o creştere cu 98,9%, faţă de prima jumătate a anului trecut, în timp ce podiumul este completat de Inter Broker cu intermedieri pe zona RCA de 371 mil. lei, reprezentând mai mult decât o dublare a volumului în primele şase luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prima jumătate a anului 2022 a adus creşteri colosale atât pentru asigurătorii RCA, cât şi pentru companiile de brokeraj, ca urmare a repoziţionării jucătorilor în piaţă după falimentul City Insurance. Pe lângă încercarea de a stabiliza piaţa, preţurile la poliţele RCA au crescut semnificativ din momentul prăbuşirii City Insurance, ceea ce a dus la un volum al subscrierilor semnificativ peste aşteptările tuturor, iar companiile de brokeraj au consemnat creşteri semnificative, aproape o dublare a intermedierilor pentru că în final poliţele RCA sunt preponderent vândute prin brokerii de asigurare.