Cum se împarte interesul în universităţi pe domenii de studiu: Cei mai mulţi studenţi aleg să studieze economia, medicina şi ştiinţele juridice

Autor: Ramona Cornea 19.11.2022

Circa 16% dintre studenţi s-au îndreptat spre facultăţile de economie, 10% spre cele de medicină, iar 8% spre ştiinţe juridice La polul opus au fost teologia, ştiinţele politice sau ştiinţele militare, toate cu o pondere de 1% din totalul studenţilor la licenţă În anul universitar 2019 - 2020 au fost înscrişi 543.299 de studenţi la toate cele trei cicluri de studiu.

Cei mai mulţi studenţi aleg să studieze economia, medicina şi ştiin­ţele, conform datelor centralizate în ra­portul Guide for Investors in Ro­ma­nia 2022, realizat de Adecco Group.

Astfel, circa 16 dintre studenţi s-au îndreptat spre facultăţile de economie, 10 spre cele de medicină, iar 8 spre ştiinţe juridice. La polul opus au fost teologia, ştiinţe ale pământului şi ale atmosferei ştiinţele politice sau ştiinţele militare, toate cu o pondere de 1% din totalul studenţilor la licenţă.