Business MAGAZIN. Cea mai mare piaţă de real-estate din întreaga lume iese din furtună: Xi Jinping s-a hotărât să salveze sectorul imobiliar chinez şi economia lansând un plan de ajutor economic fără precedent

Autor: Iulian Tenchiu 14.11.2022

Sectorul imobiliar din China se confruntă de mai bine de un an de zile cu o criză severă cauzată boicotarea plăţilor lansată de clienţi, pe fondul livrărilor tot mai greoaie a locuinţelor. Scenariul unui colaps al real-estateului şi impactul pe care acesta îl poate provoca economiei chineze l-a convins pe Xi Jinping şi pe cei aflaţi la conducere să lanseze o schimbare şi un plan economic fără precedent pentru a evita dezastrul, scrie Bloomberg.

„Este vorba de o schimbare semnificativă. Se pare că spaţiul de manevră pentru schimbarea politicilor economice s-a lărgit după Congresul Partidului, inclusiv în privinţa celor mai mari două probleme pentru economia chineză, COVID-ul şi proprietatea”, a declarat Larry Hu, şeful departamentului economic pentru China, în cadrul Macquarie Group.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro