Elon Musk nu se poate opri din muncit: Miliardarul a declarat că lucrează de dimineaţa până seara, şapte zile pe săptămână. Musk: „Modul ăsta de a gândi nu reflectă nici pe departe reţeta fericirii”

Autor: Andrei Şerbănescu 14.11.2022

Într-un interviu virtual acordat luni, în cadrul summitului G20 din Indonezia, Musk a vorbit despre modul în care volumul său de muncă s-a schimbat în urma cumpărării Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a raportat Business Insider.

"Volumul meu de muncă a crescut recent destul de mult", a spus Musk. "Am prea mult de lucru, asta este sigur".

Musk, care este şi directorul general al Tesla, a vorbit despre conducerea operaţiunilor globale ale producătorului de maşini electrice, menţionând că această sarcină a devenit din ce în ce mai dificilă.

"Muncesc la capacitate absolută - de dimineaţa până seara, şapte zile pe săptămână". "Nivelul de tortură la care mă supun este destul de sever", a adăugat el.

Aceasta nu este prima dată când Musk vorbeşte despre filosofia sa muncă. 

Într-un interviu acordat în 2015 publicaţiei The Wall Street Journal, Musk s-a descris ca fiind un "nano-manager" care era obsedat de "problemele legate de produse".

"Când văd o maşină, o rachetă sau o navă spaţială, văd doar ceea ce este greşit. Nu văd succesul din spatele muncii mele. Modul asta de a gândi nu reflectă nici pe departe reţeta fericirii", a adăugat el.

De când a preluat conducerea Twitter, la sfârşitul lunii octombrie, Musk a concediat 3.700 de angajaţi - adică aproximativ 50% din forţa de muncă - şi a cerut ca toţi angajaţii rămaşi să revină la lucrul de la birou, 40 de ore pe săptămână.