O veste bună: Vânzarea online în trafic intern a biletelor este posibilă la toate trenurile CFR Călători

Autor: Cosmin Pirv 15.11.2022

CFR Călători anunţă că, începând de marţi, vânzarea online în trafic intern a legitimaţiilor de călătorie este posibilă la toate trenurile companiei. 

„În cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de digitalizare şi accesibilitate, începând de astăzi, 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimaţiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimaţiilor, validarea biletelor online şi a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Compania precizează că personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) şi posibilităţi de scanare a codurilor de bare şi QR, precum şi imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Astfel, finalizarea implementării acestei soluţii permite vânzarea online în trafic intern a legitimaţiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

În plus, această soluţie asigură o servire mai rapidă şi mai facilă a călătorilor în tren şi reducerea timpului limită stabilit pentru achiziţionarea biletelor online până în momentul plecării trenului din staţia de îmbarcare.