Iubitorii de băuturi fine îşi deschid larg portofelele: Moet Hennessy rămâne fără şampanie în urma unei creşteri masive a cererii

Autor: Andrei Şerbănescu 15.11.2022

Iubitorii de şampanie sunt atât de entuziasmaţi de sfârşitul restricţiilor anti-Covid încât îşi dau frâu liber bucuriei, cumpărând cantităţi generoase de băuturi fine, consumate la petreceri extravagante, a raportat Bloomberg.

"Rămânem fără stocuri", pentru unele şampanii de top, a declarat directorul executiv al Moet Hennessy, Philippe Schaus, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, adăugând că perioada actuală a fost supranumită intern „anii 20". 

Există şi veşti bune la orizont, noul an urmând să fie marcat de o refacere a ofertei, a mai declarat acesta.

După prăbuşirea iniţială din primele zile ale pandemiei, cele mai mari nume din domeniul luxului raportează o frenezie a cheltuielilor pe măsură ce consumatorii dau frâu liber cererii reţinute. 

Moet Hennessy Louis Vuitton a reuşit să depăşească estimările analiştilor la patru dintre cele cinci divizii principale ale sale în cele mai recente rezultate, în timp ce Hermès International a înregistrat o creştere de 24% a veniturilor, excluzând fluctuaţiile valutare, în ciuda creşterii preţurilor la o serie de produse.

Inflaţia este un element generator de incertitudine, a spus Schaus. O creştere a costurilor materiilor prime ar putea genera o scumpire în rândul anumitor produse, a adăugat el.