ZF Live. Marinela Dura, country manager al distribuitorului de inputuri agricole Kwizda Agro: „Am construit bugetul pe 2023 pe creştere, dar principala provocare rămâne volatilitatea preţurilor“

Autor: Florentina Niţu 18.11.2022

♦ Compania are 4.000 de fermieri în portofoliu care lucrează şi 5.000 de hectare, dar şi mai puţin de 100 de hectare.

Kwizda Agro România, parte a unui grup austriac de familie, ajuns la a cincea generaţie, ar putea ajunge la o cifră de afa­ceri de 100 de milioane de euro în 2023, după ce anul acesta va încheia cu 80 de milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de anul precedent, a spus Marinela Dura, country manager al distribuitorului de inputuri, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Am livrat bugetul pentru anul viitor către grup, cu un singur scenariu, pentru că e o perioadă imprevizibilă şi am făcut un scenariu pe care vrem să-l atingem. Princi­pala provo­care rămâne volatilitatea preţuri­lor. Dacă în anii precedenţi vorbeam de o creştere mode­rată, de 5%, acum nu doar că vorbim de creş­teri de două cifre, ci şi de creşteri repetate. La nivel de business vom creşte în 2023“, a afir­mat Marinela Dura, care spune că pragul de 100 mil. euro cifră de afaceri poate fi atins.

Kwizda Agro România, companie cu 120 de angajaţi, distribuie seminţe, produse de protecţia plantelor şi nutriţie pentru culturi de câmp şi culturi horticole, oferind fermierilor scheme tehnologice complete şi consultanţă de specialitate, iar anul acesta compania va încheia cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro.

„La nivel de grup, România, ca mărime a suprafeţei pe care o acoperă, este prima piaţă şi ca cifră de afaceri este printre cele mai im­por­tante ţări. (...) Firma din Austria are mai multe companii. În piaţa din România vin­dem direct la poarta fermei, pe când compa­niile din Austria şi Ungaria se adresează fer­mi­erilor prin subdistribuitori“, a explicat Mari­nela Dura.