Provita face primul pas în afara Bucureştiului şi deschide clinica din Suceava după o investiţie de 2,5 mil. Euro

Autor: Georgiana Mihalache 16.11.2022

♦ Extinderea a fost anunţată de la începutul lui 2022 ♦ Recent, Provita a trecut şi printr-o schimbare de acţionariat după ce MedLife a preluat 51% din acţiuni de la familia Palea.

Grupul medical Provita, fondat de ant­re­prenorul Ovidiu Palea, a făcut prima extin­dere în afara Capitalei şi a deschis o clinică medicală în Suceava după o inves­tiţie de 2,5 milioane de euro.

Clinica de 1.800 mp a fost realizată în 10 luni, fiind unul dintre proiectele anun­ţate de antreprenorul care a creat compania pentru anul 2022. În cadrul clinicii funcţio­nează un centru integrat de terapia durerii şi un centru integrat al sânului. Până acum, dezvoltarea Centrului Medical Provita s-a făcut doar în Bucureşti.

,,Nu mai vreau ca pacienţii să vină la Bucureşti, medicina trebuie făcută local, în comunităţi, nu pe trenuri şi avioane. În Su­ceava am găsit oameni interesaţi, dedicaţi şi foarte multă susţinere locală. Şi de-abia ne încălzim, planul este să construim aici un spital multidisciplinar, cu săli de operaţie şi săli de proceduri avansate, inclusiv inter­ven­ţională“, a declarat dr. Ovidiu Palea. Clinica are un nou brand – Nord, fiind parte din grupul medical Provita. Anul acesta, în octombrie, 51% din acţiunile Provita au fost cumpărate de MedLife, cel mai mare opera­tor de servicii medicale după cifra de afaceri.