Comes din Săvineşti, judeţul Neamţ, investeşte 5 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie. Compania produce utilaje unicat de gabarit mare pentru rafinării şi combinate pentru clienţi din 30 de ţări

Autor: Mirabela Tiron 16.11.2022

Compania Comes din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ,  care livrează utilaje sub presiune de gabarit mare şi piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, petrol şi gaze, investeşte 5 milioane de euro în construcţia unei hale noi, o extindere ce va creşte capacitatea de producţie.

„Facem o extindere a halei noi de producţie, o investiţie de 5 milioane de euro, o facilitate care va creşte capacitatea de producţie şi ne va duce la o capacitate de 300-400 de tone de utilaj  pe lună. Dorim să începem investiţia nouă la începutul anului viitor, iar până în septembrie să fie finalizată extinderea halei de producţie. Această investiţie va creşte numărul salariaţilor cu încă 50“, a declarat pentru ZF Anton Ioan Măzărianu, directorul general al companiei şi acţionar majoritar al Comes. Compania din Săvineşti (judeţul Neamţ) produce utilaje unicat de gabarit mare pentru rafinării şi combinate.

„Anul acesta vom finaliza cu o cifră de afaceri 18 milioane de euro iar pentru anul viitor ne ducem spre 25 mil euro cifră de afaceri. Ne orientăm pe pieţele din Orientul Mijlociu, Europa şi nordul Africii”, a mai spus el.