Tranzacţie pe piaţa medicamentelor de uz veterinar: Altius, principalul distribuitor local de hrană şi medicamente pentru animale, preia 60% din businessul Petmart Online, cu afaceri de aproape 20 mil. lei în 2021

Autor: Cristina Bellu 16.11.2022

Altius, principalul jucător în piaţa de furnizare şi distribuţie a produselor de hrană şi a medicamentelor de uz veterinar din România, a preluat 60% din acţiunile Petmart Online, business care activează pe segmentul distribuitorilor online de produse pentru animale.

Acţionarii Petmart vor rămâne în managementul retailerului online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienţi şi dezvoltarea unor noi servicii şi produse, anunţă oficialii celor două companii.

Fondatorul şi CEO-ul Altius este Marius Diaconu, un investitor activ cu o experienţă de peste 20 de ani în domenii precum piaţa imobiliară, IT, agricultură, entertainment, atât în Europa, cât şi în Asia şi Statele Unite şi care, din septembrie 2020, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar One United Properties.

“Am găsit un business solid pe care îl vom putea dezvolta”, spune Marius Diaconu.

Pe lângă clasicele articole pentru câini şi pisici, magazinul online Petmart.ro comercializează hrană şi accesorii pentru păsări, reptile, peşti şi rozătoare, precum şi dezinfectanţi specifici.

De asemenea, platforma are o secţiune dedicată animalelor de fermă, cu ofertă bogată destinată crescătorilor de cai, dar şi micilor ferme de bovine, ovine şi suine.

“Alături de ALTIUS vom putea să ne îmbunătăţim semnificativ serviciile, în special pe partea de customer care”, spune Răzvan Condrut, directorul general Petmart, companie cu vânzări de aproape 20 de milioane de lei în 2021, plus 15% an/an şi  profit net de 2 milioane de lei.

ALTIUS oferă soluţii veterinare premium, atât pe segementul marilor producători zootehnici, cât şi în zona animalelor de companie, de la cabinete şi clinici, la farmacii.

În cei 23 de ani de activitate, compania a format parteneriate cu cei mai importanţi producători de la nivel mondial, fiind unul dintre principalii promotori ai creşterii calităţii medicinei veterinare.

Compania oferă anual burse pentru medicii veterinari din România care doresc să obţină certificarea de Diplomat European, cea mai înaltă specializare la nivel continental.

Afacerile ALTIUS au crescut constant, iar anul trecut vânzările au adus venituri totale de 142 de milioane lei şi un profit de aproape 45 de milioane lei.