ZF Live. Andrei Frunză, CEO, BestJobs România: Companiile care îşi publică salariile în anunţurile de angajare pot atrage cu 40% mai mulţi candidaţi

Autor: Alexandra Matei 21.11.2022

♦ Pe platforma BestJobs sunt în prezent 40.000 de poziţii pentru care se recrutează, iar numărul aplicanţilor ajunge la circa 250.000, cu 17% mai mult decât anul trecut ♦ Unul dintre domeniile în care se caută cei mai mulţi angajaţi este domeniul IT.

Salariul este unul dintre criteriile de bază la care se uită un candidat atunci când este în căutare de job, astfel că şansele de a atrage mai multe CV-uri le au acele companii care publică intervale salariale în anunţurile de angajare, afirmă Andrei Frunză, CEO al platformei de recrutare online BestJobs România, adăugând că aceste companii pot atrage cu 40% mai mulţi candidaţi.

„Publicarea salariilor în anunţurile de angajare este tema pe care ne-am asumat-o în ultima perioadă. Ne place să discutăm despre salarii, vedem nevoia de transparentizare în această zonă, iar piaţa cred că e într-un punct de fierbere din punctul de vedere al candidaţilor. Informaţia salarială se regăseşte printre primele criterii în momentul aplicării. Vedem o tendinţă de accelerare a ritmului în care companiile adoptă această strategie în recrutare. În momentul de faţă, aproximativ una din trei companii publică un interval salarial încă din momentul listării unui anunţ de recrutare. Asta generează beneficii palpabile în tot procesul. În medie, sunt atraşi de aceste anunţuri cu 40% mai mulţi aplicanţi. Este un volum masiv, în condiţiile în care piaţa de recrutare se află sub presiune”, a spus Andrei Frunză la emisiunea de business ZF Live.

Dată fiind această transparen­tizare a salariilor, adaugă CEO-ul BestJobs, dar şi numărul mai mare de aplicanţi, se observă o reducere a timpului de recrutare. Comisia Euro­peană îşi propune să transparen­tizeze salariile la nivelul statelor mem­bre. În acest context, Andrei Frunză speră ca într-un an de zile toate poziţiile aflate pe platformă să aibă sala­riul afişat, dar şi ca în scurt timp această transparentizare să devină obligatorie.