Mediul de afaceri din România, despre intrarea în Schengen: Economia, exporturile şi investiţiile vor creşte puternic

Autor: Răzvan Botea 20.11.2022

Serge Offers, Camera de Comerţ Olandezo-Română: Susţinem aderarea României la spaţiul Schengen. Doar că parlamentul ţării sale se opune aderării României la spaţiul comun fără frontiere. Iar Serge Offers nu a explicat de ce nu a mers el în parlamentul Olandei ca să-i convingă pe legiuitori că aderarea României la Schengen este benefică Regatului Ţărilor de Jos.

Coaliţia pentru Dez­voltarea României (CDR), cea mai mare asociaţie de business din România, spune că intrarea în spaţiul Schengen ar creşte exporturile ţării, ar creşte investiţiile şi ar sprijini economia. În plus, o resursă de care nicio ţară nu se poate dispersa - încrederea – ar creşte puternic.

„Aderarea la spaţiul Schengen ar contribui enorm la o percepţie pozitivă asupra ţării noastre din partea investitorilor şi ar aduce investiţii suplimentare necesare dezvoltării României. Mai mult, ar ajuta businessurile din România să-şi reducă costurile pentru exporturi”, a spus Daniel Anghel, preşedintele CDR, în cadrul unui eveniment organizat de coaliţie.