Transportatorul Patristrans din Cluj-Napoca: S-a remarcat pe importuri cererea pentru zahăr. Am adus până acum 160 de camioane de zahăr din Franţa

Autor: Mirabela Tiron 18.11.2022

Patristrans VT Logistic din Apahida, Cluj-Napoca, o companie care transportă mărfuri generale pe cale ru­tieră, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri mai mari cu 16% faţă de perioada similară a anului anterior, avans pe care îl estimează până la final de an.

„Volumul de mărfuri este în creştere, la nouă luni avem creştere cu 16-17% a cifrei de afaceri. Pe importuri am adus mărfuri generale, dar s-a remarcat cererea pentru generatoare şi pentru  zahăr. Până acum am adus 160 de camioane de zahăr la baxuri mari,  de 1.000 de kilograme, din Franţa pentru un client local. Zahărul este reambalat pe piaţa locală iar cererea din partea clientului era chiar mai  mare, dar avem şi alţi clienţi cu care lucrăm“, a declarat pentru ZF Vasile Adrian Negrea, fondatorul companiei, care deţine 75% din acţiuni.

Trei sferturi din zahărul consumat în România provin din import, România mai produce anual doar circa 100.000 de tone de zahăr din sfeclă din zahăr şi importă 200.000 de tone de zahăr, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.