Simtel Team a încheiat un contract de 17,5 mil. euro cu Grunman Energy, parte a Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fondatorilor Dedeman. Obiectivul, construirea de centrale electrice

Autor: Eduard Ivanovici 21.11.2022

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei locale, a informat piaţa de capital cu privire la semnarea unui contract Grunman Energy, în valoare de 17,5 milioane de euro.

Potrivit unui raport publicat la BVB, obiectul contractului constă în „proiectarea, obţinerea de avize şi autorizări, procurarea, construirea şi punerea în funcţiune a unor centrale electrice fotovoltaice cu injecţie cu o putere instalată totală de 23,6 MW”.

Durata contractului este de 12 luni, iar valoarea lui depăşeşte 10% din venitul total aferent ultimelor situaţii financiare anuale ale Simtel, se arată în document.

Grunman Energy face parte din Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman. Holdingul a înfiinţat recent respectiva companie, despre care spunea în luna iunie că va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperişurile celor şapte centre logistice Dedeman din România.

La nivel consolidat, Simtel a avut o cifră de afaceri de 68,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, la un profit net de 3,5 milioane de lei, conform raportului trimestrial al societăţii.

Acţiunile SMTL au coborât cu 2,2% anul acesta, pe tranzacţii de 15,3 milioane de lei. Compania are o capitalizare de 194,4 milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 23,83% de Iulian Nedea, 23,9% de Sergiu Bazarciuc şi 23,6% de Radu Vilău, cofondatori.