Tranzacţie neaşteptată: Gigantul japonez Hitachi intră pe piaţa locală de IT prin achiziţia companiei Fortech din Cluj-Napoca

Autor: Ioana Nita 26.11.2022

Fortech SRL a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 121,6 mil. lei (peste 24,8 mil. euro), în creştere cu 71% faţă de 2020.

GlobalLogic, companie cu sediul central în Silicon Valley, parte din conglomeratul japonez Hitachi, a anunţat că a semnat acordul definitiv pentru achiziţia firmei româneşti de software Fortech, scrie presa internaţională. Pe plan local, tranzacţia a fost anunţată de casa de avocatură Wolf Theiss care a asistat asociaţii Fortech SRL în derularea acestei tranzacţii. Momentan, tranzacţia nu este încheiată, aceasta fiind supusă unor termeni şi condiţii suspensive care includ autorizări din partea autorităţilor relevante competente.

Potrivit reprezentanţilor Wolf Theiss, asociaţii Fortech SRL au semnat acordul de vânzare a tuturor părţilor sociale deţinute de aceştia în cadrul companiei. Conform datelor publice, acţionarul majoritar al Fortech SRL este compania - CMM Lead Investment SRL (46%), deţinută de antreprenorul Călin Văduva, care a pus bazele Fortech în 2003. Alături de el, din acţionariatul Fortech SRL mai fac parte şase persoane fizice  Marius Vanca (16%), Ana Silvia Banabic (12%), Dorel Banabic (12%), Mihai Ştefan Calinici (8%), Olivian Daniel Tofan (4%) şi Alexandru Dan Petric (2%).