Tranzacţie nouă pe piaţa IT din România: Compania Fortech din Cluj-Napoca este achiziţionată de gigantul japonez Hitachi

Autor: Ioana Nita 22.11.2022

Fortech, unul dintre cele mai mari grupuri IT din România, care în aproape 20 de ani a ajuns la afaceri de peste 120 mil. lei şi la o echipă de peste 1.100 de persoane, a semnat acordul pentru achiziţia de către GlobalLogic, companie cu sediul central în Silicon Valley, parte din conglomeratul japonez Hitachi.

Tranzacţia a fost anunţată pe plan local de casa de avocatură Wolf Theiss, care a asistat asociaţii Fortech SRL în derularea acestei tranzacţii. Momentan, tranzacţia nu este încheiată, aceasta fiind supusă unor termeni şi condiţii suspensive care includ autorizări din partea autorităţilor relevante competente.

Potrivit reprezentanţilor Wolf Theiss, asociaţii Fortech SRL au semnat acordul de vânzare a tuturor părţilor sociale deţinute de aceştia în cadrul companiei. Conform datelor publice, acţionarul majoritar al Fortech SRL este compania CMM Lead Investment SRL (46%), deţinută de antreprenorul Călin Văduva, care a pus bazele Fortech în 2003.

Alături de el, din acţionariatul Fortech SRL mai fac parte şase persoane fizice - Marius Vanca (16%), Ana Silvia Banabic (12%), Dorel Banabic (12%), Mihai Ştefan Calinici (8%), Olivian Daniel Tofan (4%) şi Alexandru Dan Petric (2%).