Unirea Shopping Center, companie care administrează două centre comerciale în Braşov şi Capitală, a decis să vândă mallul din Braşov

Autor: Roxana Rosu 22.11.2022

Unirea Shopping Center (simbol bursier SCDM), companie care administrează două centre comerciale în Braşov şi Capitală, a decis să vândă mallul din Braşov, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Astfel, firma a convocat acţionarii în data de 19 decembrie pentru a aproba vânzarea unui teren de 2763 mp din Braşov şi a clădirii de pe Bld. Gării 3A, tot din Braşov, unde se află magazinul Unirea Shopping Center. Clădirea are trei etaje şi două subsoluri şi o suprafaţă construită la sol de circa 5.200 mp.

Compania, care deţine şi Unirea Shopping Center Bucureşti, a înregistrat un profit net de 13,6 milioane de lei în prima jumătate a lui 2022, în contextul unor pierderi nete de 36 de milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar al societăţii, veniturile totale au crescut cu 18% în S1/2022, de la 24,5 milioane de lei la 29 de milioane, iar cheltuielile s-au redus de la 60 de milioane de lei la 13,6 milioane de lei, deci un minus de circa 77%.

Societatea are o valoare de piaţă de 178 milioane de lei şi este controlată în proporţie de 80,3% de The Nova Group Investments România, companie controlată la rândul ei de un offshore cu acelaşi nume din Ţările de Jos. SIF Muntenia (SIF4) deţine 10,83% din capital, restul revenind altor acţionari.

Compania a fost deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, iar după decesul acestuia în 2017, Unirea Shopping Center a fost implicată într-un conflict între fosta soţie, Carmen Palade, şi fiul omului de afaceri Alexander Adamescu.