Holdingul Roca Industry va prelua şi restul de 30% din acţiunile producătorului român de uşi Eco Euro Doors pentru 4,3 milioane de euro, ajungând să îl deţină integral

Autor: Tibi Oprea 22.11.2022

Roca Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, a anunţat marţi seară la Bursa de Valori Bucureşti că, în baza contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor Eco Euro Doors (EED), prin care Roca a achiziţionat prin intermediul Doorsrock4 SRL 70% din companie, familia Căşăvean a notificat luni compania cu privire la exercitarea opţiunii de vânzare (put option) de care dispuneau pentru vânzarea restului de 30% din acţiuni.

Astfel în urma exercitării acestei opţiuni, Roca Industry, prin Doorsrock4 SRL va dobândi dreptul de proprietate exclusiv şi negrevat asupra restului de 169.305 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.

Preţul părţilor sociale, stabilit în baza prevederilor contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare obţinute de companie în anul 2021, este de 4,3 milioane de euro, urmând să fie plătit în termen de 6 luni de la exercitarea opţiunii de vânzare.

Conducerea companiei estimează că tranzacţia se va finaliza până la finalul anului 2022. Ulterior finalizării tranzacţiei, Roca Industry va deţine 100% din părţile sociale şi va consolida în proporţie de 100% rezultatele companiei EED.

EED este cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, încheind primele 9 luni ale anului 2022 cu o cifră de afaceri de 51,9 milioane de lei şi o EBITDA de 10,9 milioane de lei.

Roca Industry are 140 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 59,9% de Roca Investments. Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 24,6% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 5,3 mil. lei, conform datelor BVB.

Holdingul a anunţat a anunţat venituri din exploatare la nivel consolidat în valoare de 208,2 milioane de lei în primele nouă luni ale anului. Potrivit raportului financiar publicat la BVB, profitul net consolidat a fost de 6,6 milioane de lei, iar EBITDA a ajuns la 24,9 milioane, situându-se la un nivel de 12% din veniturile din exploatare. Profitul net consolidat este diminuat cu 6,7 milioane lei din impactul amortizării fondului comercial, licenţelor, mărcilor şi relaţiilor cu clienţii.