Prysmian Group, companie listată pe Bursa de la Milano, acordă acţiuni angajaţilor pentru a-i sprijini în contextul inflaţiei: 2.700 de lei şi pentru salariaţii din fabrica de la Slatina

Autor: Tibi Oprea 23.11.2022

Prysmian Group, lider mondial în sectorul sistemelor de cabluri de energie şi telecomunicaţii, listat pe Bursa de la Milano, lansează BE IN, o acţiune inovativă de recompensare a angajaţilor, prin împărţirea profitului în acţiuni ale companiei, ce vizează peste 25.000 de angajaţi ai companiei din 35 de ţări. După ce a fost aprobat cu o mare majoritate în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, planul va fi implementat în următorii trei ani şi prevede alocarea a maximum 3 milioane de acţiuni. În România, Prysmian îşi reafirmă angajamentul pentru toţi lucrătorii fabricilor sale, acordând un bonus de aproximativ 2.700 de lei în acţiuni, pentru a lupta împotriva circumstanţelor economice extraordinare din 2022 şi al nivelului inflaţiei înregistrat în ţară. Pentru a-şi consolida şi mai mult planul de lungă durată şi devotamentul faţă de forţa de muncă din România, în cadrul programului de pionierat BE IN, aceşti angajaţi au posibilitatea de a primi un bonus de fidelitate de aceeaşi sumă enumerată mai sus în acţiuni dacă angajatul păstrează acţiunile timp de 12 luni.

Prysmian Group, companie listată pe Bursa de la Milano, acordă acţiuni angajaţilor pentru a-i sprijini în contextul inflaţiei: 2.700 de lei şi pentru salariaţii din fabrica de la Slatina

Mai mult, obiectivul principal al planului este de a împărtăşi crearea de valoare pe care Grupul o va putea genera în următorii ani cu o bază mare de angajaţi, reprezentată în principal de muncitori calificaţi. Planul are, de asemenea, ambiţia de a consolida angajamentul şi sentimentul de apartenenţă al angajaţilor Grupului, promovând participarea lor stabilă la capitalul social al Companiei. „Suntem alături de angajaţii noştri din fabrică şi le înţelegem nevoile fiecăruia dintre ei. Pentru aceasta am decis acordarea acestor bonusuri sub formă de acţiuni, fapt care implică practic muncitorii în activitatea companiei noastre. Mai mult, dacă aceste acţiuni vor fi păstrate şi nu vor fi răscumpărate în termen de 12 luni, valoarea acestora se va dubla prin intermediul bonusului de loialitate. Ne dorim ca angajaţii noştri să fie parte din cultura companiei şi astfel să generăm împreună valoarea adăugată a companiei noastre“, spune Giampaolo Verrati, Director HR al Prysmian România. 

Acest plan de distribuire a acţiunilor către angajaţi este conceput pentru a aduce beneficii suplimentare în mod specific lucrătorilor din fabrică prin dezvoltarea creării de valoare, atenuarea inflaţiei şi consolidarea remuneraţiei variabile printr-un angajament sporit şi investiţii în performanţa companiei. Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei şi telecomunicaţiilor. Cu aproape 140 de ani de experienţă, compania are vânzări de depăşesc 10 miliarde de euro, aproximativ 28.000 de angajaţi în peste 50 de ţări şi 104 fabrici.  Grupul este puternic poziţionat pe pieţele de înaltă tehnologie şi oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii şi know-how. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane şi submarine şi sisteme de transmisie şi distribuţie a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicaţii în multe industrii şi cabluri de medie şi joasă tensiune pentru sectoarele de construcţii şi infrastructură. Pentru industria telecomunicaţiilor, grupul produce cabluri şi accesorii pentru transmisie de voce, video şi date, oferind o gamă largă de fibre şi cabluri optice şi de cupru şi sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa de la Milano şi inclusă în indicele FTSE MIB. Prysmian are 14,5 miliarde de euro capitalizare după ce acţiunile PRY au scăzut cu 1,6% de la începutul anului, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com.