Vlad Vitcu, CEO BCR Leasing, despre anul 2020

Ziarul Financiar 23.11.2022

2020. Ce an! Venisem nu de multă vreme în compania de leasing şi aveam atâtea de făcut. Şi trebuia să le facem! Şi a trebuit să alegem. Şi am ales să facem. Şi am ales clienţii, am ales să fim alături de ei. Să îi ajutăm să treacă peste o perioadă pe care nu o mai înâlniseră şi a cărei durată nu o puteam estima. Peste 2.000 de companii mai mici sau mai mari au optat pentru amânarea la plată a ratelor. Am intervenit în peste 7.500 de contracte într-o perioadă scurtă, amânându-le scadenţele. Dar erau şi companii într-un proces investiţional care trebuiau susţinute şi cărora le-am finanţat proiectele pentru a-şi atinge obiectivele. Şi tot atunci am văzut ce înseamnă forţa echipei noastre, colegii mei din BCR Leasing. Empatia, responsabilitatea, spiritul de echipă, profesionalismul – atunci şi acum, elemente definitorii pentru modul în care acţionăm.

Am avut, aşadar, surse de energie pentru a face ceea ce trebuia să facem şi ce ne propusesem încă de la finele anului 2019. Şi am făcut! Am executat strategia BCR Leasing, iar ceea ce am realizat atunci a fost definitoriu pentru anii următori şi va fi şi în viitor. Am fost alături de clienţii noştri, am schimbat fluxuri de lucru, ne-am organizat mai bine, am investit în oameni, am învăţat să lucrăm remote, am facut business, am automatizat şi digitalizat procese. Pentru BCR Leasing, 2020 a fost “anul marilor schimbări”, aşa cum l-a numit şi Ziarul Financiar în cadrul anuarului : Cei mai mari jucători din economie.

Anul 2020 ne-a “predat” o lecţie de business, dar şi de viaţă: împreună am contribuit la “binele general”, prin acţiuni concrete şi rapide. Viteza noastră de reacţie, adaptabilitatea, empatia oamenilor fie că sunt clienţi, fie că sunt colegi ne ajută şi acum mult, în tot ceea ce facem. Pentru BCR Leasing, perioada postpandemică a fost de departe cea mai bună din istoria companiei noastre, fapt care confirmă încă o dată că ceea ce am făcut a fost apreciat de clienţi, de piaţă.

Execuţia noastră a fost bună, clienţii şi partenerii noştri au apreciat efortul – şi acum ne recompensează prin loialitatea lor, iar echipa BCR Leasing este stabilă şi redutabilă. Încă de la înfiinţare, Ziarul Financiar a reprezintat reperul jurnalismului de business din România. Prima parte a anului 2020 a fost sub semnul incertitudinii, încercam să fim optimişti, să avem încredere că “totul va fi bine”, iar ZF ne-a întărit această convingere. Apreciez ZF ca fiind un excelent facilitator al dialogului între autorităţi şi mediul antreprenorial autohton. Pe de altă parte, anvergura brandului îi conferă acestuia forţa de a exprima opinii atent argumentate, fiind o voce cu impact, apreciată şi respectată de toţi actorii mediului economic şi social. Plasând adesea în prim-plan poveştile de succes din business, ZF este un promotor al antreprenorilor din România, promovând afaceri care merită să fie cunoscute şi apreciate. Rămân anii şi atât, nu contează că sunt buni sau grei. Sunt, de fapt, anii în care învăţăm, anii în care evoluăm. Au fost ani grei, în care am învăţat multe, şi au fost ani buni, în care puteam evolua mai mult. Important este să fim pregătiţi, să avem curajul să schimbăm, să ne schimbăm, să ne adaptăm, ca profesionişti, ca oameni. Anii buni sau mai puţini buni sunt cei care poartă cu ei experienţe de viaţă şi de business.