Manchester United, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, creşte cu 25% pe bursă după ce proprietarii şi-au anunţat intenţiile de vânzare

Autor: Eduard Ivanovici 24.11.2022

♦ UPDATE: Acţiunile MANU au crescut în şedinţa de miercuri cu 25%. Dinamica din ultimele cinci zile este de plus 48,6%.

Ştirea potrivit căreia Cristiano Ronaldo a părăsit în cele din urmă Manchester United, club unde a câştigat un Balon de Aur şi o Ligă a Campionilor, a intrat pe plan secund după ce familia americană Glazer şi-a instruit băncile să demareze procedurile de vânzare a clubului din nord-vestul Angliei. 

Confirmarea a venit după închiderea şedinţei de marţi de la bursa de valori din New York (NYSE), unde acţiunile Manchester United sunt tranzacţionate sub simbolul MANU. 

În ultimele şase luni, compania a urcat cu 14,4% pe Wall Street, incluzând aici un avans de 15% înregistrat pe 22 noiembrie. Cu o apreciere de 11% în şedinţa pre-market de ieri, grupul are o creştere de peste 25% în două zile. În mare parte, suporterii au primit cu braţele deschise vestea conform căreia „domnia“ de 17 ani a familiei Glazer ar putea lua sfârşit. Totuşi, procesul va fi, cel mai probabil, de lungă durată, conform The Athletic.