Fintech-ul Fagura din Republica Moldova, evaluat la 5 mil. euro într-o nouă campanie de finanţare

Autori: Alexandra Cepăreanu , Adrian Seceleanu 24.11.2022

Fintechul Fagura din Republica Moldova, care a creat o platformă prin care oferă împrumuturi dar şi posibilitatea de a investi în aceste credite (P2P lending), a lansat o nouă rundă de investiţii prin platforma britanică de finanţare online Seedrs.com, care să susţină scalarea în România şi dezvoltarea unor servicii de digital banking în parteneriat cu alte bănci, potrivit reprezentanţilor companiei.

Platforma londoneză a listat proiectul Fagura la o evaluare de 5 milioane de euro pre-money.

„Companiile mici şi mijlocii au nevoie de finanţare ca de aer ca să poată rezista crizei economice. Ne dorim să aducem mai multă democraţie în accesarea finanţării pentru antreprenori. Şi începem chiar prin propriul exemplu. Această rundă ne va oferi lichidităţile necesare ca să îmbunătăţim experienţa de investiţii şi împrumuturi. Orice investitor interesat poate deţine acţiuni şi să devină coproprietar al Fagura, începând de la 20 de euro“, a spus Tudor Darie, CEO al Fagura.com.

În primele două zile ale rundei private, aproximativ 100 de investitori au investit peste 400.000 euro, ceea ce a depăşit obiectivul minim setat de reprezentanţii companiei pentru această rundă de finanţare.

În prezent, în runda publică, campania de equity crowdfunding este în overfunding şi deschisă tuturor investitorilor interesaţi, au mai transmis reprezentanţii fintech-ului.

De asemenea, în cadrul acestei noi runde de finanţare, fondatorii proiectului au venit cu investiţii proprii în valoare de 118.000 euro. În prezent, Fagura deţine o autorizaţie de creditare nebancară în Republica Moldova şi a depus dosarul de autorizare la ASF România, cu scopul obţinerii unei autorizaţii europene de crowdfunding.