Aroganţa fără limite a Kremlinului. Declaraţie optimistă despre război

Autor: Daniel Contescu 24.11.2022

Deşi situaţia de pe front arată neputinţa armatei de la Moscova, oficialii Rusiei spun că „nu există nicio îndoială cu privire la succesul operaţiunii militare speciale”.

Rusia nu are nicio îndoială cu privire la succesul operaţiunii sale militare speciale din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus acest lucru în timpul unei conferinţe de presă.

Pe front, războiul este amplu susţinut de Rusia. Zelenski tocmai a acuzat Rusia de „crime împotriva umanităţii”, după ce un nou atac masiv cu rachete a provocat întreruperi de curent în Ucraina.

Vorbind în transmisiune video la Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, preşedintele ucrainean a spus că „formula terorii” rusă a forţat „milioane de oameni să rămână fără surse de energie, fără încălzire, fără apă, în frigul sub zero”.

Atacurile, reacţie la ajutorul occidental

Ultimele atacuri au ucis cel puţin şapte persoane, a adăugat el, iar centralele nucleare au fost închise. Primarul Kievului spune că 70% din oraş este blocat.

Reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat Consiliului de Securitate al ONU că atacurile ruseşti asupra infrastructurii din Ucraina sunt o reacţie la furnizarea de arme pe care ţările occidentale o desfăşoară la Kiev.

„Atacăm infrastructura din Ucraina ca răspuns la utilizarea armelor occidentale şi la apelurile nesăbuite ale Kievului pentru o victorie militară asupra Rusiei”, a spus reprezentantul Rusiei la ONU.