EXCLUSIV ZF. Interviu cu Miguel Pagan, Chief Technical Officer al Stada Group: România a fost cea mai bună variantă pentru investiţia de peste 50 mil. euro în fabrica de medicamente. Vom crea 400 de locuri de muncă

Autor: Georgiana Mihalache 25.11.2022

♦ Germanii de la Stada au demarat oficial lucrările la fabrica de medicamente din Turda, judeţul Cluj ♦ Investiţia este primul proiect nou în producţia locală de medicamente din partea unui jucător internaţional în ultimele trei decenii.

La 30 km de Cluj-Napoca, unul dintre polii econo­mici ai României, în Turda, pe un teren care astăzi este gol, se va ridica în doar doi ani o fabrică de medica­mente care va putea produce la capacitate maximă 120 milioane de cutii de medicamente pe an.

Investitorul este Stada, unul dintre jucătorii mari din piaţa farmaceutică internaţională, de origine germană, care era deja prezent pe piaţa locală de trei decenii.

Astfel, de pe suprafaţa de 100.000 de metri pătraţi care este „curtea de joacă“ pentru Stada acum, va răsări o fabrică de medicamente, amplasată în parcul industrial Arieş.

Circa 400 de oameni vor fi angajaţii viitoarei fabrici, care este primul proiect de investiţie în producţia locală de medicamente din partea unui jucător internaţional în ultimele trei decenii. Cum au decis germanii de la Stada să aleagă România?