Cum se vede evoluţia energiei eoliene şi solare în piaţa muncii: Cererea de ingineri energeticieni a crescut cu 53% în ultimii doi ani, iar salariile lor pot ajunge şi la 1.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 25.11.2022

„Vorbim despre un domeniu, mai ales în această perioadă, care oferă salarii peste media pe economie. În acest moment sunt aproximativ 1.100 de joburi deschise pentru poziţia de inginer energetician“ „Cererea pentru poziţia de inginer energetician a crescut în ultimii ani. Totodată, a crescut cererea pentru specializări în energie regenerabilă, pentru poziţii precum inginer panouri/sisteme/proiectare fotovoltaice“.

Sectorul energetic, atât la nivel european, cât şi în România, se află în plin proces de tranziţie către energia verde, curată. Planul de decarbonizare la nivelul UE şi războiul din Ucraina au accelerat tranziţia din zona de energie convenţională către cea de energie verde. Astfel, în ultimii ani energia eoliană şi cea solară au fost în continuă dezvoltare în România, iar locurile de muncă din sectorul energiei sunt la mare căutare în această perioadă.

De exemplu, pentru poziţia de inginer energetician cererea a crescut cu circa 53% în ultimii doi ani.