Ce planuri are grupul german Allianz în România, după ce a cumpărat Gothaer? Allianz: Prezenţa noastră pe piaţa românească demonstrează un angajament puternic pe termen lung de a creşte contribuţia noastră la economia românească

Autor: Mircea Nica 25.11.2022

Dincolo de afacerile pe zona asigurărilor auto, creştem pe segmentul asigurărilor de viaţa şi non-auto, ceea ce ne conduce la un mix echilibrat de portofoliu şi o poziţie de capital puternică pentru a susţine creşterea în continuare, au spus reprezentanţii Allianz Group la solicitarea ZF.

România reprezintă, în conti­nuare, un angajament puternic pe care grupul Allianz îl are pe termen lung, dar în ceea ce ce priveşte o conso­lidare a acestei poziţii printr-o eventuală preluare a acţiunilor deţinute de Ţiriac Holding, având în vedere paşii făcuţi de Allianz-Ţiriac privind preluarea Gothaer, rămâne în continuare în aer, având în vedere informaţiile transmise de reprezen­tanţii Allianz Group la solicitarea ZF.

„Nu comentăm nicio tranzacţie potenţială care implică respectarea politicii companiei de către Allianz. Prezenţa noastră pe piaţa româ­nească demonstrează un angajament puternic pe termen lung de a creşte contribuţia noastră la economia românească şi bunăstarea poporului român. Dincolo de afacerile cu motor, creştem viaţa şi nonmotor, ceea ce ne conduce la un mix echilibrat de portofoliu şi o poziţie de capital puternică pentru a susţine creş­terea în continuare“, au explicat repre­zentanţii grupului Allianz pentru ZF. În prezent, Allianz Group este în România acţionarul majoritar al companiei de asigurări Allianz-Ţiriac, cu 52,16% din acţiuni, Ţiriac Holding deţine 44,79% din compania de asigurări, iar alte două persoane fizice din România deţin împreună 3,05% din acţiunile asigurătorului Allianz-Ţiriac.