Surpriza de la prezidenţialele SUA din 2024: Kanye West şi-a anunţat candidatura la cursa pentru America

Autor: Petru Mazilu 25.11.2022

Rapperul Kanye West a anunţat că intenţionează să candideze la preşedinţia SUA în 2024, în ciuda faptului că, recent, a fost implicat în mai multe scandaluri.

Vedeta, care şi-a schimbat numele în Ye, a postat pe reţelele de socializare un videoclip cu logo-ul campaniei sale, alături de titulatura Ye 24. De asemenea, el a afirmat că l-a rugat pe Donald Trump să fie contracandidatul său, potrivit BBC.

West a mai candidat la preşedinţie în 2020, dar campanie a eşuat, rapperul obţinând doar 70.000 de voturi.

Lansarea campaniei lui West vine în contextul în care vedeta se confruntă cu o serie de controverse. El a provocat o furtună de critici după ce a participat la Săptămâna Modei de la Paris cu un tricou pe care era inscripţionat sloganul „White Lives Matter", o expresie adoptată de adepţii supremaţiei albilor, care au început să o folosească în 2015 ca răspuns la mişcarea Black Lives Matter.

West a afirmat apoi că oamenii care-l critică sunt plătiţi de o organizaţie secretă a evreilor. Întrucât a continuat să facă comentarii antisemite online şi în interviuri televizate, artistul în vârstă de 45 de ani a fost abandonat de agenţia sa, iar marile companii de modă, inclusiv Gap, Adidas şi Balenciaga, au anunţat că nu vor mai lucra cu el.

Ulterior, muzicianul a spus că a pierdut „2 miliarde de dolari într-o singură zi".