Umbrărescu a mai cucerit un tronson din Autostrada Moldovei şi va construi loturile dintre Focşani şi Bacău, în valoare peste 6,5 mld. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.11.2022

Asocierea de firme Spedition UMB – SA & PE Construct – Tehnostrade, companii deţinute de familia Umbrărescu din Bacău, a câştigat contractul pentru construcţia celor trei loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău din autostrada Moldovei, potrivit unui anunţ făcut vineri de CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Contractele prevăd construcţia celor trei loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău, astfel: Lotul 1: (Focşani - Domneşti Târg) în lungime de 35,60 km, Lotul 2: (Domneşti Târg - Răcăciuni) în lungime de 38,78 km, Lotul 3: (Răcăciuni - Bacău) în lungime de 21,52 km. Valoarea totală a contractelor este de 6.513.554.258,24 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din PNRR. Perioada de execuţie a lucrărilor pentru fiecare lot va fi de 30 de luni. Pe traseul autostrăzii vor fi construite 91 de poduri şi pasaje”, se arată în anunţul CNAIR.